Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiasz się, jaki farsz wybrać do jajek na Wielkanoc? Postaw na wiosenne produkty! Jajka faszerowane rzodkiewką mają przyjemny, lekko pikantny smak. Dodatek chrzanu i musztardy nadają im charakteru. Do tego świeży szczypiorek, który doskonale sprawdzi się w roli dekoracji. Całość razem z gotowaniem jajek przygotujecie w zaledwie 20 minut. Taką sama kombinację składników możecie zamienić również w pyszną pastę kanapkową do pieczywa. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, a nie pożałujecie.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Do rondelka wlej wodę, dodaj dużą szczyptę soli i doprowadź ją do wrzenia. Do gotującej się wody wkładaj delikatnie po jednym jajku. Jajka gotuj przez około 10 minut.
Ugotowane jajka przelej zimną wodą, odstaw do wystygnięcia, następnie obierz ze skorupek i przekrój każde z nich na pół.
Z jajek wydrąż żółtka i przełóż je do miski. Żółtka jaj rozgnieć widelcem.
Rzodkiewki umyj, odetnij kocówki, pokrój w drobną kostkę. Dodaj do żółtek.
Do farszu dodaj chrzan, majonez i musztardę. Składniki wymieszaj.
Gotowym farszem nadziej jajka.
Jajka faszerowane rzodkiewką udekoruj posiekanym szczypiorkiem.