Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na grilla, która świetnie sprawdzi się także na kolację czy posiłek do pracy. Faszerowane mini papryki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem paprykowego pesto i mozzarellą to świetny sposób na urozmaicenie spotkań przy grillu. Będzie szybko, prosto i pysznie.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
Składniki
Papryki przekroić na połówki. Usunąć pestki. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pesto, drobno pokrojoną cebulę, pokrojone na plasterki chili (bez pestek - jeśli wolicie wersję mniej ostrą) oraz przyprawy i mozzarellę. Mięso dokładnie wyrobić ręką. Połówki papryk faszerować mięsem lekko dociskając farsz.
Patelnię grillową/grilla elektrycznego dobrze rozgrzać. Posmarować za pomocą pędzelka łyżką oleju. Papryki ułożyć od strony farszu na patelnię i grillować ok. 2 minut. Obrócić i grillować około 4 minut. Chwilę przed końcem grillowania posypać startą mozzarellą. Podawać na ciepło lub na zimno.
Rady: Jeśli grillujecie papryki na grillu węglowym, należy ułożyć je na tacce i grillować tylko od strony papryki, najlepiej pod przykryciem. Minutę przed końcem grillowania posypać dodatkowo startą mozzarellą.