Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z indyka jest bardzo smaczny i lekki a galarety są wyborne!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Gotowałam rosół z indyka 1,5 h do całkowitej miękkości mięsa. Do gotowania dodałam lubczyk a do posypania użyłam natki pietruszki ale jak kto woli.
Mięso obiera się , kroi i dodaje do miseczek z posiekaną marchwią. Odlałam potrzebną ilość rosołu, średnio potrzeba połowę objętości naczynek na galarety. Rozmieszałam w gorącym rosole żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Gotowe! Jak widać galareta z indyka jest bardzo chuda- nie zdejmowałam ok.
Smacznego :)