Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, tanie i szybkie:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Ciasto rozkładamy, wycinamy foremką serduszka. Na jedno serduszko kładziemy jeden „ząbek” mandarynki, przykrywamy drugim serduszkiem. Sklejamy boki. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym na 170 stopni. Można podać polane jogurtem i sokiem.
Jeśli ktoś potrafi, oczywiście może zrobić sam ciasto francuskie z własnego ulubionego przepisu.