Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
Kalarepki obrałem , odciąłem wierzch , wydrążyłem. Obgotowałem 5 minut w osolonej wodzie. Na 3 łyżkach masła przesmażyłem posiekana cebulę , czosnek oraz startą marchewkę. Przełożyłem na talerz . Przesmażyłem na 3 łyżkach masła mięso , często mieszając .Dodałem podsmażone wcześniej jarzyny , doprawiłem solą , pieprzem i gałką. Farszem nadziałem kalarepki . Zapiekłem w naczyniu do zapiekania pod przykryciem , podlewając kalarepki małą ilością wody . Piekłem około ok. 30 minut w temp. 190 st. C. aż , kalarepka zmięknie. Odcięty i wydrążony miąższ kalarepki posiekałem , poddusiłem na pozostałym maśle. Wlałem śmietanę , dodałem posiekany koperek i dusiłem do miękkości . Sos doprawiłem solą , pieprzem i gałką. Polałem sosem upieczone kalarepki.