Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak pizzy, szybko się robi, a ich chrupanie wciąga jak jedzenie paluszków.
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Jeszcze ciepłe rozgniatamy z margaryną. Zostawiamy na krótką chwilę, w tym czasie przygotowujemy rozczyn drożdżowy i pozwalamy lekko wyrosnąć. Dodajemy rozczyn, mąkę, jajko, sól i formujemy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty o bokach ok. 7-8 cm.
Kwadraty smarujemy koncentratem pomidorowym i układamy pokrojone warzywa, grzyby i szynkę. Posypujemy przyprawami i kładziemy ser. Zwijamy pierożki. Na wierzchu smarujemy białkiem.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, na złoty kolor.