Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na jak najcieńsze plastry, najlepiej robi się obieraczką do warzyw. Zalać zimną wodą i tak kilka razy żeby wypłukać nadmiar skrobi.
Plastry ziemniaków wykładamy na chwilę na durszlak aby odsączyć nadmiar wody, następnie układamy na ściereczce kuchennej plaster po plasterku można przykryć kolejną ściereczką i pozostawiamy na około 15min. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe chipsy wyjąć łyżką cedzakową i chwilkę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na koniec posypać ulubionymi przyprawami i można zajadać się domowymi chipsami :)