Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na każdą okazję.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 168
Składniki
Wykonanie: Grzyby dokładnie opłukać i wysuszyć. Cukinię pokroić w słupki, cebulę, czosnek posiekać. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju z dodatkiem łyżki masła, wrzucić kurki, przykryć i dusić około 10 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, odparować grzyby, dodać cebulę i podsmażyć aż zmięknie. Cukinię podsmażyć na patelni do miękkości, dodać do grzybów. Po czym przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem do smaku i dusić na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Śmietanę rozbełtać z żółtkiem, szczyptą cukru pudru, pieprzem kajeńskim i solą do smaku. Wlać do kurek, dodać sok z cytryny i podgrzać około 5 minut lecz nie gotować.