Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak się złożyło, że zaopatrzyłam się w kolosalną ilość owoców tropikalnych. Część postanowiłam zużyć na koktajl. Do koktajlu dorzuciłam bezglutenowe ciastka o smaku czekoladowym. Potrzebowaliśmy sycącej przekąski, bo nie było chwili na zrobienie czegoś bardziej konkretnego.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Banany wcześniej zamrażam. Mango obieram i kroję na mniejsze części. Banany wyjmuję z zamrażarki, obieram i kroję w grube plastry. Owoce umieszczam w mikserze. Zalewam mlekiem kokosowym i sojowym. Dodaję przyprawy, wiórki kokosowe i limonę. Miksuję dokładnie. Ciastka kruszę w moździerzu /kilka zostawiam do posypania na wierzchu/ i mieszam szpatułą z koktajlem. Ozdabiam ciastkami i kokosem.