Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie smaków warte wypróbowania :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
W miseczce mieszamy keczup, miód i przyprawę curry.
Banany kroimy na duże kawałki i obtaczamy je w przygotowanej marynacie.
Każdy kawałek banana zawijamy w plaster boczku i przebijamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy jogurt grecki, sok z cytryny, miód, przyprawę curry oraz sprasowany ząbek czosnku. Gotową przystawkę podajemy z sosem curry. Smacznego!