Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 równych kwadratów. Następnie każdy kwadrat przeciąć na pół (czyli na 12 trójkątów). W każdy trójkąt na środku umieścić kostkę czekolady (można 2 jak jest mała ale nie jest to konieczne) i zawinąć rogaliki.
Na blaszce rozłożyć papier pergaminowy (można wykorzystać ten z opakowania, w którym było zawinięte ciasto) i położyć na nim rogaliki. Rozbełtać jajko i posmarować pędzelkiem każdy rogalik.
PIEC: 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 lub 220 stopni.