Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki migdałowe"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Migdały zalej wrzątkiem, zostaw na kilka minut, odlej. Możesz czynność powtórzyć. Zdejmij skórki i zmiel w maszynce do mielenia mięsa lub zmiksuj blenderem. Mąkę przesiej, dodaj migdały, masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, żółtka i 5 kropli aromatu, zagnieć ciasto.
Ciasto włóż do lodówki i schładzaj przez godzinę lub dwie. Wyjmij, uformuj z niego wałeczki, potnij na mniejsze kawałki, uformuj w rogaliki. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez 10 minut w temp. 180°C. Wystudzone rogaliki obtocz w cukrze.
Czas: godzina.Źródło: Dobry Tydzień