Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy wiemy, że o prawdziwy smaczny chleb bardzo trudno. Kiedy zrobimy go sami, mamy pewność smaku, zapachu i jakości pieczywa. Przepis jest prosty i bardzo szybki, a efekt przepyszny...
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 323
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 203
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 323
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 203
Składniki
Składniki: mąkę, otręby, płatki, słonecznik, sól mieszamy dokładnie ze sobą. Drożdże ropuszczmy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy do mieszanki. Stopniowo wlewamy wodę cały czas mieszając.
Wyrobione ciasto przekładamy do dwóch keksówek (ja używam jednej krótszej i dłuższej) wysmarowanym tłuszczem (masło lub oliwa) i obsypanych otrębami. Pozostawiamy do wyrośnięcia, około 15 minut
Piekarnik ustawiamy na 200 stopni, chleb pieczemy około 70 minut.