Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w wykonaniu. Nie ma nic lepszego niż zapach pieczonych bułeczek rano.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Drożdże i cukier dodajemy do połowy wody. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy na minimum 15 minut w ciepłe miejsce.
Mąkę mieszamy z solą, resztą wody, białkiem i oliwą. Wlewamy do tego rozczyn z drożdży i wyrabiamy ciasto. Jeśli będzie zbyt kleiste dodajemy jeszcze trochę mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta formujemy małe bułeczki. Z podanych składników wychodzi około 5 bułeczek. Wierzch smarujemy rozmąconym żółtkiem z wodą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni i pieczemy około 20 minut. Pyszności!