Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń w chlebku. Soczysta, aromatyczna i kolorowa!"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Z chlebka odkrawam jedną kromkę i ostrożnie wyjmuję cały miąższ (robię to za pomocą łyżki z długim trzonkiem).
Miąższ kruszę i dodaję do mięsa. Wsypuję też oczyszczone, pokrojone w kosteczkę papryki.
Czosnek obieram, przeciskam przez praskę do mięsa. Wbijam jajko, dodaję starty ser. Wyrabiam masę, przyprawiając ją solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego oraz tymiankiem.
Farszem nadziewam chlebek. Ciasno owijam go folią aluminiową. Piekę ok. godziny w temperaturze 180 st.
Porcja zawiera ok. 310 kcal
Porcja kosztuje ok. 2,50 zł
ok. 80 minŹródło: Tina