Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Korzenne bułeczki"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Drożdże utrzyj z łyżką cukru, mąki i mleka. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Roztop i ostudź 15 dag masła.
Pozostałą mąkę połącz z zaczynem, resztą mleka i cukru (5 dag odłóż). Dodaj jajka oraz szczyptę soli, wlej masło. Zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw na godzinę. Podziel na dwie części, rozwałkuj. Każdy płat polej resztą rozpuszczonego masła. Posyp pozostałym cukrem i cynamonem, zroluj. Pokrój w plastry. Piecz 30 min w 180 st.
12 porcji, czas 60 min; porcja – 240 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety