Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczne bułki śniadaniowe bez mąki pszennej i drożdży
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Składniki
Do miski wsyp zmielone siemię lniane/mąkę lnianą, nasiona słonecznika i chia, sól, błonnik i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj.
W osobnej misce roztrzep jajka i dolej do nich wodę. Całość przelej do suchych składników i dobrze wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180°C z termoobiegiem. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Z ciasta uformuj w dłoniach bułki i wyłóż na blaszce.
Bułki piecz w 180°C przez około 35-40 minut
Gotowe bułki zostaw do ostygnięcia. Przechowuj w lodówce ze względu na dużą wilgotność