Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chleb z oliwkami i orzechami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Drożdże rozetrzyj z miodem i łyżką mąki oraz odrobiną wody. Odstaw zaczyn do wyrośnięcia.
Mąkę wymieszaj z solą, wlej oliwę, wodę oraz drożdże. Wyrób miękkie elastyczne ciasto. Nakryj, odstaw ponownie do wyrośnięcia.
Grubo posiekaj orzechy (kilka odłóż do dekoracji). Pokrój oliwki. Oba dokładnie wymieszaj z wyrośniętym ciastem.
Uformuj z niego okrągły bochenek. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch chleba posmaruj oliwą, udekoruj orzechami. Piecz 25 min w temp. 180°C, aż wierzch się zrumieni.
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Bella Relaks