Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek wyszedł świetny,chrupiący i pachnący.Serdecznie polecam:)
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży mąki,cukru i odrobiny ciepłej wody. Przykryć i odstawić na 10-15min do wyrośnięcia. Do miski miksera wsypać odważone mąki ,sól,ziarna słonecznika i część ziaren dyni. Dodać posiekany drobno czosnek i pokrojone pomidory. Wlać wyrośnięty zaczyn oraz dobrze ciepłą wodę. Miksować około 6-7 min. Misę przykryć i zostawić do wyrośnięcia około 10min. Brytfanki keksówki wysmarować masłem,nałożyć ciasto nie do pełna ,gdyż urośnie. Posypać po wierzchu ziarnami dyni.
Dać do nagrzanego piekarnika do 100st.góra-dół i piec około 1/2 godz. W tym czasie ciasto ładnie urośnie. Zwiększyć tem,do 200st.i piec około 40-50min.sprawdzać patyczkiem.
Smacznego życzę!