Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki owsiane, pyszne domowe zdrowe pieczywo. Wrzucam przepis z nadzieją, że ktoś z Was spróbuje :-) Z poniższego przepisu wyszło mi 12 sztuk.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Drożdże rozpuścić w połowie mleka z dodatkiem cukru lub miodu. W misce lub misie robota wymieszać obie mąki, sól, olej i wlać mleko z rozpuszczonymi drożdżami. Zacząć wyrabiać ciasto i stopniowo wlewać pozostałe mleko, ilość zależy od rodzaju użytej mąki. Ciasto wyrabiać ok. 10 minut. Następnie miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ponad godzinę. Wyjąć ciasto z miski, pougniatać i podzielić na 12 kawałków. Z każdego uformować bułkę i przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Ponacinać i ponownie zostawić do napuszenia na kilkanaście minut. Przed włożeniem do piekarnika bułki posmarować mlekiem i posypać płatkami owsianymi. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach do zrumienienia. Smacznego!!!