Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bułeczki, które można zrobić z dowolnym nadzieniem
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Drożdże zasypać cukrem, wlać ciepłe mleko,wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 20 minut. Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, dodać rozczyn i roztopione masło. Wyrobić delikatnie, odstawić w ciepłe miejsce na ok 1 h. Wyrośnięte Ciasto rozwałkować, ułożyć wydrylowane wcześniej czereśnie, zostawiająć ok 1 cm wolnego brzegu. Zwinąć jak roladę. Pokroić w paski ok 2 cm i ułożyć na blaszce z odstępami ściereczką i odstawić na ok 30 minut. Po tym czasie posmarować jajkiem i piec w 180 stopniach przez ok 30 minut.
POLEWA: 1/4 kostki masła rozpuścić, dodać 2 łyżki kakao i łyżkę miodu. Nie dopuścić do zagotowania. Kiedy wszystko się rozpuści dodać 2 łyżki mleka. Mieszać aby nie było grudek. Gotowe drożdżówki polać polewą i posypać wiórkami