Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie i zawsze się udaje.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1142
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1142
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Wykonanie: Zarobić rozczyn z drożdży, postawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn, utłuczone ziemniaki, posolić do smaku i zarobić ciasto z letnią wodą lub mlekiem. Dokładnie wyrobić ciasto, dodać czarnuszkę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć do przygotowanej formy i pozostawić powtórnie do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu posmarować letnią wodą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu odkroić od brzegów formy i pozostawić aż ciasto ostygnie. Ciasto z ziemniakami czerstwieje powoli.