Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Napój z mango i świeżego imbiru"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Mango umyj starannie pod bieżącą wodą, obierz ze skórki. Usuń pestkę, miąższ pokrój na kawałki. Wrzuć do garnka, zalej litrem wody.
Wrzuć laskę cynamonu oraz kilka ziarenek kardamonu. Korzeń imbiru obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do składników w garnku. Gotuj całość na średnim ogniu 12-15 minut.
Pomarańcze i limonki sparz wrzątkiem. Jedną limonkę odłóż do dekoracji. Z pozostałych cytrusów wyciśnij sok. Dodaj go do garnka, wymieszaj. Owocowy wywar zdejmij z ognia. Dosłódź do smaku miodem. Przelej przez sitko. Rozlewaj do szklanek (jeśli chcesz dodaj miąższ mango), dekoruj odłożoną limonką.
porcje, czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety