Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny sos do jajek - lekki, delikatny z mnóstwem smacznych dodatków. Stanowi świetną alternatywę dla ciężkich, kalorycznych sosów na bazie majonezu i śmietany. Zamiast tego na liście składników znajdziecie gęsty jogurt naturalny, który możecie zastąpić również jogurtem greckim. Jak zrobić lekki sos wielkanocny do jajek? Postaw na świeże warzywa. Świetnie sprawdzi się tutaj chrupiąca rzodkiewka i świeży ogórek. Do tego koperek, odrobina szczypiorku lub młodej cebulki oraz wyrazisty sos na bazie jogurtu naturalnego, musztardy i chrzanu.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 171
Składniki
Ogórki i rzodkiewki dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Koperek opłucz i drobno poszatkuj. Składniki przełóż do miski.
Do pokrojonych warzyw dodaj jogurt naturalny, musztardę i chrzan oraz przyprawy. Składniki wymieszaj.
Wielkanocny sos podawaj jako dodatek do ugotowanych jajek.