Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczny , prosty w przygotowaniu sos koperkowy, który przygotowałam do jajek na piątkowy obiad. Sos przygotujesz zaledwie w kilka chwil. Polecam
rondel, nóż, garnuszek, łyżka, widelec,
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 68
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 68
Składniki
Do rondla wlać bulion podgrzewać na średnim ogniu doprowadzając do zagotowania. Koperek po opłukaniu drobno posiekać a następnie dodać do gotującego bulionu . Doprawić pieprzem, solą do smaku , a na koniec zagęścić sos mąką rozmieszaną w śmietanie 30 % .Gotować do zgęstnienia sosu. Smacznego. Podawać do jajek, klopsików , a nawet do ryby itp.
Pyszny sos koperkowy gotowy.