Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie przygotowanie bardzo ostrego sosu pomidorowego z papryczkami chilli. Sos jest dobrym dodatkiem do kanapek, wędlin czy do pizzy. Jest bardzo aromatyczny, intensywny w smaku i przeznaczony dla osób lubiących ostre smaki ;)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Do miseczki wlewamy wodę, ocet jabłkowy i koncentrat pomidorowy oraz mieszamy do uzyskania jednolitej, lekko gęstej konsystencji. Papryczki chilli kroimy na drobniejsze kawałki i razem z pestkami przekładamy je do miseczki. Następnie dodajemy czosnek granulowany, tymianek i zioła prowansalskie i miksujemy wszystko na gładką masę.
Kiedy wszystko jest już dobrze rozdrobnione (w szczególności papryczki chilli), sos doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i ulubionym słodkim dodatkiem: cukrem trzcinowym, stewią lub miodem. Jeszcze raz wszystko mieszamy i gotowe! Proszę uważać przy próbowaniu, bo sos jest naprawdę diabelsko ostry ;) Życzę smacznego!