Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam raz na kanapki.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 137
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 234
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 137
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 234
Składniki
Proporcje podałam na małą blaszkę, na zdjęciu widoczne jest dwa razy więcej masy, której połowę użyłam do faszerowania kurczaka. Wątróbkę i pierś zmieliłam na grubym oczku. Dodałam przyprawy jajo i całość wymieszałam. Wyłożyłam do wysmarowanej smalcem foremki i piekłam 50 minut w 185 stopniach.
Kurczaka wyluzowałam, zaszyłam otwory i przez ostatni otwór nałożyłam farsz. Faszerowanego kurczaka piekłam w rękawie na plastrach cebuli.
Smacznego :)