Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chrupiącej tempurze i nic więcej nie trzeba!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Składniki
Robiłam też kalmary a zdjęcie umieściłam aby pokazać konsystencje ciasta- ma być dosyć rzadkie. Jajo i mąki i szczyptę soli rozmieszałam z lodowatą wodą-, nie powinno być dokładnie. Można dodać kostki lodu. Jeśli nie mamy- to ciasto powinno się schłodzić w zamrażarce- im chłodniejsze tym lepszy efekt. Krewetki obrałam i nacięłam aby wyjąć "żyłkę". Nagrzałam olej rzepakowy, jeśli skapnie się to niego kropelkę ciasta powinna zaraz się unieść i olej powinien tworzyć pęcherzyki powietrza.
Ciasto na krawatkach rozrasta się w fantazyjne wzory, smaży się je do chrupkości tempury i zrumienienia z obu stron- około 3 minuty z każdej- jeśli olej był zbyt chłodny to może wyjść chwilę dłużej.
Smacznego :)