Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny wypiek na śniadanie.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z jedną łyżeczką cukru, jedną łyżeczką mąki i dodać ciepłe mleko, wymieszać i odstawić na chwilę do wyrośnięcia.
Margarynę posiekać z mąką i jajami, połączyć z rozczynem i dokładnie wyrobić.
Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski i zalać zimną wodą. Po około 20 minutach ciasto powinno wypłynąć. Następnie wyjmujemy z wody, dodajemy resztę składników i jeszcze raz chwilę wyrabiamy.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie zostawiamy do wyrośnięcia.
Wierzch ciasta posypujemy wiórkami i pieczemy 35 minut w temperaturze 160 stopni.