Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa pasta do kanapek. Gorąco polecam.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1132
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1132
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Makrelę oczyścić z ości i rozdrobnić. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę i paprykę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Marchewki, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa zeszklić na oleju. Następnie dolać szklankę wody. Dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotować do miękkości. Ugotowane warzywa zblendować. Nie musi to być zbyt dokładnie. Wymieszać z ryżem, rozdrobnioną makrelą i natką pietruszki. Gotowe!