Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan z jabłkiem i selerem to doskonały dodatek do pieczonych mięs i wędlin oraz gotowanych jajek. Jego smak rozwala na łopatki. Jest idealnie ostry za sprawą chrzanu, lekko kwaśny dzięki dodatkowi soku z cytryny, słodki od cukru i jabłek oraz łagodny i lekko gorzkawy przez dodanie selera. Połączenie tych kontrastujących ze sobą smaków tworzą cudowną kompozycję, której nie sposób się oprzeć. Chrzan z jabłkiem i selerem sprawdzi się zarówno na co dzień i od święta. Warto przygotować go jako dodatek do świątecznych mięs i kiełbas serwowanych podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Korzeń chrzanu, jabłko i seler obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach (możemy użyć też chrzanu ze słoiczka oraz świeżego jabłka i świeżego selera).
Starte składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem, dodajemy śmietanę i odrobinę soli do smaku. Składniki mieszamy.
Chrzan z jabłkiem i selerem serwujemy jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin i kiełbas oraz gotowanych jajek.