Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten domowy sos aioli jest kwintesencją smaku - kremowy, z nutą cytryny i wyrazistym czosnkiem, idealny jako dodatek do przekąsek i grillowanych dań.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
1. Wyciśnij sok z połowy cytryny do małej miseczki. 2. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę lub bardzo drobno posiekaj, a następnie dodaj do miseczki z sokiem cytrynowym. 3. Dodaj do czosnku jogurt naturalny, oliwę z oliwek, szczyptę soli morskiej oraz świeżo mielony czarny pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. 4. Drobno posiekaj koperek i wmieszaj do pozostałych składników. 5. Przykryj miseczkę i odstaw sos w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.