Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki z rzodkiewką i szczypiorkiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
Ziemniaki starannie wyszoruj i gotuj w mundurkach w lekko posolonej wodzie 10 minut. Wyjmij, przełóż do żaroodpornej formy. Piecz 50 minut w temperaturze 175 stopni.
tym czasie rzodkiewki oczyść i umyj razem ze szczypiorkiem, pomidorami i ogórkiem. osusz, drobno pokrój.
Twaróg dokładnie utrzyj ze śmietaną (ew. z gęstym jogurtem). Wymieszaj z 2/3 rozdrobnionych składników. Sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Upieczone ziemniaki wyjmij z piekarnika. Rozetnij je wzdłuż. Połówki ziemniaków ułóż na talerzu przybranym sałatą.
Polej sosem. Posyp pozostałymi warzywami i szczypiorkiem. Danie udekoruj listkami natki. Podawaj od razu po przyrządzeniu.Źródło: Naj