Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona sałatka z grillowanym żółtym serem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1142
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1142
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Fasolkę umyj, oczyść. Strączki pokrój na kawałki. Włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 15 minut. Odcedź, włóż do zimnej wody.
Po 2–3 minutach wyjmij i osusz. Wszystkie sałaty umyj, wytrzyj. Większe listki porwij na kawałeczki. Ułóż na talerzach.
Na sałacie rozłóż fasolkę i połówki pomidorków. Oprósz solą i pieprzem. Ocet utrzyj z solą, pieprzem i musztardą. Dolej oliwę. Ubij trzepaczką.
Żółty ser pokrój w grubą kostkę. Kawałki sera połóż na aluminiowych tackach do grillowania posmarowanych wcześniej olejem. Tacki postaw na rozgrzanym ruszcie. Piecz, aż ser ładnie się zrumieni. Kawałeczki grillowanego sera ułóż na warzywach.Źródło: Naj