Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z fasolką szparagową"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Ziemniaki i fasolkę ugotuj w oddzielnych garnkach. 2. Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Po chwili dodaj mięso mielone. Gdy się podsmaży, zalej je przecierem pomidorowym wymieszanym z drobno pokrojoną czuszką, solą, pieprzem i cukrem.
W naczyniu żaroodpornym ułóż przekrojone na pół ziemniaki, fasolkę i mięso z cebulką w sosie. Przykryj całość plastrami cukinii oraz bakłażana i skrop oliwą.
Wstaw zapiekankę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 10 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Agata Bobowik</strong>Źródło: Kurier TV