Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wigilijne śledzie"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
na zalewę doprowadź do wrzenia, a następnie ostudź.
Marchew pokrój w paski, a cebulę w piórka.
Matiasy namocz, przetnij wzdłuż na pół i nałóż na nie porcję startych buraczków. Na końcu paska śledziowego połóż cebulkę. Każdy kawałek zwiń i zepnij wykałaczkami.
Roladki ułóż w zalewie i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia ułóż je na talerzu i udekoruj resztą cebuli oraz paskami marchewki. Podawaj jako przystawkę.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 180
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina</strong>Źródło: Super TV