Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny miszmasz"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Warzywa obierz, umyj. Ziemniaki pokrój w plastry i obsmaż na oleju razem z cebulą. Plastry boczku oprósz słodką papryką, smaż na rozgrzanym oleju.
Na dno garnka wlej olej, włóż ziemniaki z cebulą i przeciśnięty czosnek. Dodaj fasolę, osączoną fasolę z puszki, pokrojone na mniejsze kawałki marchewki. Smaż przez chwilę. Do garnka wlej dwie szklanki wody.
Danie przypraw solą i pieprzem ziołowym, włóż gałązki rozmarynu. Na wierzchu ułóż paski boczku. Garnek przykryj, duś pod przykryciem około godziny. Gotowe danie przełóż do miseczek, posyp natką pietruszki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień