Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
czas przygotowania: 20 minut, cena porcji: ok. 4 zł, 290 kcal, dla 4 osób
1Przygotuj kotlety: do mięsa dodaj jajko drobno posiekaną cebulę, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wyrób mięso. Uformuj 4 kotleciki i usmaż na oleju.
2Pokrój pomidor i ogórki na plastry, paprykę w cienkie paseczki. Podgrzej bułkę. Przekrój i posmaruj w środku masłem.
3Połóż na połówce bułki listek sałaty, plasterek pomidora, następnie kotlet i plasterki ogórka. Posmaruj keczupem. Przykryj drugą połówką bułki. Pokrój słodką cebulę w pióra i powkładaj w burgera tak, żeby wystawały jak wampirze zęby.
Oczy zrób z kulek mozzarelli przekrojonych na pół i kawałków ogórka.Źródło: Olivia