Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trufle z likierem i nutą mięty"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Stopniowo dodaję masło, mieszam. Gdy czekolada połączy się z masłem, wlewam śmietankę i wsypuję pokruszone na pył herbatniki. Następnie wlewam likier, krople miętowe i dodaję wydrążone ziarenka z wanilii, dokładnie mieszam.
Wstawiam masę do lodówki, żeby solidnie się schłodziła i stężała. Potem nabieram masę łyżeczką, formuję w dłoniach kulki i mocno obtaczam je w wysypanym na talerzyk gorzkim kakao.
Aksamitne i orzeźwiające dzięki mięcie. Przechowuje się je w pojemniku w lodówce do 2 tygodni, ale na ogół szybciej znikają. Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie