Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Trufle w kakaowej posypce"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1152
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1152
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Zagotuj w rondelku śmietankę, miód i starty imbir. Dodaj do masy pokruszoną gorzką czekoladę. Całość odstaw na 5 minut.
Wymieszaj wszystkie na gładką masę. Dodaj miękkie masło i likier czekoladowy. Wymieszaj.
Przelej ostudzoną masę truflową do wyłożonej folią spożywczą foremki lub na głęboką tacę. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Wyjmij z lodówki stężałą masę i pokrój na małe kostki. Każdą obtaczaj w kakao.Źródło: Olivia