Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska - prosta i szybka w przygotowaniu, przypominająca smaki dzieciństwa. Na takie małe "co nieco" warto się skusić...
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Krówki i masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy kakao i doprowadzamy do wrzenia. Ryż preparowany wsypujemy do dużej miski i zalewamy gorącą masą. Wszystko dokładnie mieszamy, aby masa krówkowo - kakaowa pokryła każde ziarenko ryżu. Odstawiamy na chwilę, aby całość odrobinę przestygła. Następnie formujemy szyszki (kulki). Z podanych proporcji wyszło 16 szyszek. Życzę smacznego! :)