Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Parówki pokrój w plasterki. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebule i czosnek, dodaj wędlinę i podsmaż na złoty kolor. Całość przełóż do garnka i zalej 2 litrami wody. Wsyp zioła i dopraw solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
Gotuj około 15 minut. Na tej samej patelni co cebule podsmaż pomidory i paprykę. Wsyp warzywa do garnka i gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną cukinię i koncentrat pomidorowy. Leczo zapraw zasmażką przyrządzoną z łyżki masła i mąki.Źródło: Na żywo