Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych. Wspaniale smakuje na gorąco i na zimno.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
Składniki
Blaszka 21 X 33 cm lub tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić nieco ponad 1/3 część ciasta i zawinąć w folię. Resztę ciasta wyłożyć na blachę, wszystko schłodzić w lodówce. Masa jabłkowa. Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do szerokiego dużego garnka i na wolnym ogniu podgrzewać około 10-15 minut, często mieszając. Potem dodać cynamon, mąkę i lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Ostudzić. Jeśli masa będzie za słodka można dodać sok z cytryny. Ciasto w blaszce posypać wiórkami kokosowymi. Na ciasto wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Wierz przykryć resztą ciasta. Piec około 60 minut w 180 C.