Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Suflet pomarańczowy"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1148
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
Pomarańcze umyj, sparz wrzątkiem, odetnij 1/3 z każdego owocu, zetrzyj z niej skórkę. Wydrąż miąższ, usuń pestki, wyciśnij sok. Gotuj go kilkanaście minut na małym ogniu, by sok nieco wyparował.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z brązowym cukrem na puszystą masę, dodaj sok z owoców. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, wsyp cukier puder, zmiksuj, masą napełnij pomarańcze, piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C, wyjmij, posyp skórką.
Udekoruj kawałeczkami cynamonu. Posyp cynamonem w proszku. Podawaj bardzo gorące. Podobny deser możesz zrobić z grejpfrutów lub cytryn.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień