Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strucla z bakaliami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i soli. Odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy masło, jedno jajko i mąkę. Wyrabiamy na gładkie ciasto i bardzo cienko rozwałkowujemy na prostokąt.
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Wykładamy na ciasto, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy rozdrobnionymi bakaliami. Krótsze boki ciasta zakładamy do środka, ciasto zwijamy w rulon.
Struclę układamy złączeniami do dołu na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy drugim jajkiem rozmieszanym z łyżką mleka. Na 40-45 minut wstawiamy do piekarnika o temperaturze 175-180oC. Zrumienione ciasto wyjmujemy, studzimy i dekorujemy.
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 476 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 23 g/Węglowodany 56 gŹródło: Rewia