Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sorbet malinowy"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1149
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1149
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
3-4 porcje, : ok. 30 minut + czas mrożenia; cena porcji: ok. 1,50-2 zł
Maliny starannie przebierz, a następnie umyj (najlepiej w chłodnej, przegotowanej wodzie), po czym zmiksuj i przetrzyj przez sitko.
Otrzymany w ten sposób mus malinowy zmiksuj następnie z cukrem i sokiem (malinowym lub wiśniowym).
Dopraw masę do smaku sokiem z cytryny lub limonki.
Przełóż sorbet do zamykanego naczynia i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny, co pół godziny mieszając. Podaj polany sokiem malinowym i udekorowany listkami melisy lub mięty.Źródło: Świat kobiety