Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śniegowe pączki"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 210
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 210
Składniki
Żółtka ubij mikserem z drożdżami. Mleko wlej do rondla, dodaj margarynę, cukier, zagotuj. Do żółtek utartych z drożdżami dodaj mąkę i letnie mleko, wyrób. Dodaj olej, ocet, cukier waniliowy. Wyrób ciasto, odstaw.
Z ciasta odrywaj kawałki, formuj kulki. Spłaszcz w dłoni, nakładaj łyżeczkę marmolady, zlepiaj. Odstaw jeszcze do wyrośnięcia. Tłuszcz rozgrzej w szerokim garnku. Smaż pączki na złoty kolor. Posmaruj lukrem, posyp skórką.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień