Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowiec"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1110
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1110
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
Składniki
Zrób kruszonkę. Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj pokrojone masło, posiekaj. Wyrób dłońmi. Chłodź.
Blachę posmaruj masłem, obsyp bułka tartą. Śliwki pokrój, usuń pestki. Jajka zmiksuj, dodaj cukier puder, cukier waniliowy, masło. Utrzyj. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Przełóż ciasto do formy, ułóż śliwki. Posyp je kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Dobry Tydzień