Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Semifreddo truskawkowo-jagodowe"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
30 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na ok. 10 porcji
Truskawki myję, usuwam szypułki. Połowę owoców miksuję na mus, resztę kroję w kostkę. Bezy kruszę. Śmietankę ubijam z cukrem pudrem.
2. Następnie miksuję mus truskawkowy ze śmietaną. Dodaję pokrojone truskawki, umyte jagody oraz bezy, delikatnie mieszam.
Masę przelewam do keksówki (moja ma wymiary 8 x 21 cm) wyłożonej folią spożywczą. Jej górne brzegi zakładam do środka tak, by deser był przykryty. Mrożę go ok. 6 godz. Wyjmuję kilka minut przed podaniem.
Włoski deser lodowy, który robi się w mig. Na lato idealny! Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie