Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Z żółtek i cukru zrobić kogiel-mogiel. Ucierać tak długo żeby cukier się rozpuścił. Śmietanę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć wszystko razem. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać konfiturę jagodową. Masy wylać do keksówki w dowolnej kolejności, delikatnie, żeby nie za mocno się pomieszały. Wstawić do zamrażarki. Można lekko zmrozić, albo bardzo mocno. Żeby wyjąc deser wystarczy keksówkę ogrzać np. przykładając wilgotną ciepłą ściereczkę. Smacznego